4 Mayıs 2016 Çarşamba


       bitki ekimi...

  Çiçek yetiştirmek her zaman kolay değildir. Çünkü onlara karşı bencil davranırız; rahatça geliştikleri doğal ortamlarından çıkarıp, bizim ortamımızda, evimizde yetişmelerini isteriz. İhtiyaçları konusunda yeterli bilgimiz olmadığından da evimizin en uygunsuz yerine koyarız. Doğal olarak, zararlı etkilerden koruyamayız. Sonunda, sevginin çiçek yetiştirmek için yeterli olmadığını anlar, istemeyerek onlardan uzaklaşırız.

  Milyonlarca türün hemen hepsi farklı istekler ve arzularla dolu bir alemdir. Kimisi rüzgar sever, kimisi asidik toprak ya da kimi az su severken diğeri bol su... Her birinin yazılımı yaradan tarafından tek tek ayrı kodlanmıştır.

  İşte bitki beslemek istiyorsak, en azından evimize aldığımız minicikte olsa misafirimizi tanımak bilgi sahibi olup, en doğru muhabbeti kurmak için araştırmak, iletişim çağında problem olmasa gerek.

  Ev içinde, dışında, terasta, balkonda veya bahçede fark etmez, öncelikle mekanımızın özelliklerine göre bitkimizi seçmek hem bizi, hem onu mutlu edecektir.

     "Çiçeklerinizi sizin istediğiniz yerlere değil onların istediği yerlere dikin."

  Örnek olarak balkonumuz kuzey cepheyse hangi bitkiler tam gölge sever? ya da güney cepheyse hangi bitki bolca güneş sever?... 

  Ben ne ziraat mühendisiyim, ne biyolog, sadece gördüklerimi ve yaşadıklarımı sizlere en doğru şekilde aktararak, yem yeşile ulaşma yolunda BİRLİKTEYİZ...



                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder