3 Mayıs 2016 Salı



     Merhabalar...

Mekan değerli bir varlıktır ve şehirlerde o kadar sınırlıdır ki sahip olduğumuz her santimin keyfini sürmeye çalışmanız akıllıca bir davranıştır. İster pencere pervazı, ister teras, ister balkon, ister giriş katındaki avlu olsun, açık hava mekanlarını kullanmak evinizin sınırlarını genişletmenin keyifli ve zarif yoludur.

Birçok kişi "bahçe" kelimesini duyduğunda, aklına çimenlerle çeviren otlar, toprakla bahçe makası, samanla gübre ve bahçıvanlık tekniğinin incelikleri gelir. Bu kelime küçük bir alan için kullanıldığındaysa , genellikle büyük bir geleneksel bahçenin küçük ölçekli halini düşünürüz.

Küçük bir alandan en yüksek yararı sağlamak için alanın yeri, içinde neler bulunacağı ya da bulunmayacağı gibi yapısal özelliklere ilişkin ön yargılardan kurtulmak gerekir. Öncelikle, bahçelerin insanlar için olduğunu düşünmeliyiz; bitkiler için değil.

Elinizdeki küçük alanın hem görsel hem de pratik açılardan potansiyelini fark etmenin anahtarı, tasarımdır. Tasarım, planlamayı ve elinizdeki mekanı eviniz ve çevresine olduğu kadar yaşam tarzınıza da uygun bir biçimde düzenlemeyi kapsar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder