9 Mayıs 2016 Pazartesi




       tarz ...


  En küçük bir bahçe ya da bir balkon alanının bile bir tarzı olmalıdır; evinizle çevrenizin karakterine uyduğu kadar size ve yaşam biçiminize de uyan bir tarz.


  Tarz, insanın aklına insandan mekana, arabadan giysiye kadar yığınla görüntü getiren çağrışımlarla dolu bir sözcüktür. Benim  için de bahçe ya da balkon alanında tarz şekillerin ve desenlerin estetik hoşluk içinde düzenlenmesidir.



                      " Her öğeyi tek bir tasarım parçası olarak ele alın."




                        Sevdiğim bir bahçe tasarımı...Klasik İngiliz kır evi.


  Dış mekânınızın tarzını belirlemede bahçıvan, biyolog ya da iç mimar olmaya gerek yoktur, ayrıca sahip olduğunuz  bir dizi kural veya akıllıca bir formülde yoktur. Sadece sizi mutlu edebilecek bir iki dokunuş...



    İşin ustalığı, resmin tamamında duyarlı olmak ve detayların bu resme nasıl uyduklarında yatmaktadır.



.

   Tarzın özünü içinizde hissederek kendi küçük yaşam alanınıza uygulamakta serbestsiniz. Herkesin bildiği bir görüntüye sebzelerin dekoratif kullanımı ve keyifli bir heykelcik gibi şaşırtıcı değişiklikler eklenebilir.






                             " etkin şekilde birleştirilmiş birkaç özellik"









      Hayat tarzınız nedir?


   Bu kadar geniş bir tarz çeşitliliğiyle karşılaşıldığında, elinizdeki küçük alana en uygun olanın hangisi olduğuna karar vermek her zaman kolay olmaz. Bir alana bakarak, buranın tarzı olan bir yere nasıl dönüştürülebileceğine hayal etmek de zordur. Kişisel tarzınıza ve yaşadığınız binanın tarzına bakmak sizi doğru karara yönlendirecektir.


                                    " Tasarım ...hayat tarzınıza uygun olmalıdır"










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder